Panisse (cizrnové hranolky) – Fraiche Living

Panisse neboli hranolky z cizrnové mouky pocházejí z ulic jižní Francie a jsou mou nejnov?jší posedlostí. A nejsem sám: v poslední dob? jsem je vid?l na každém menu a tento neuv??itelný recept nám dal talentovaný šéfkucha? Rob Ratcliffe na úžasném Restaurace ve Vina?ství Poplar Grove tady v Pentictonu.

PS P?ejd?te dol? a vstupte do sout?že a vyhrajte 500 $ GC do restaurace! Vážn?, budete chtít vstoupit…

Tori Wesszer d?lá Panisse cizrnové hranolky

P?ejít na Recept

Co je Panisse?

Panisse jsou cizrnové hranolky, které jsou zvenku k?upavé s m?kkým vnit?kem, vyrobené z jednoduché sm?si ingrediencí v?etn? cizrnové mouky. Pokud jste n?kdy p?ipravovali polentu, tato metodika vám bude p?ipadat velmi známá! Uva?enou sm?s, skoro jako kaši, nalijeme na pánev vyloženou igelitem (m?žete ji st?ídav? bohat? vymastit) a vychladíme, nakrájíme na obdélníky a osmažíme dok?upava a dozlatova. Doporu?ují se namá?ecí omá?ky a další bylinky a ko?ení (p?idané do t?sta, pokud si to p?ejete).

4 obrázky procesu výroby cizrnových hranolk? Panisse a krájení do tvar?

Kde koupit cizrnovou mouku?

Cizrnová mouka se ?asto nachází v sekci indických potravin v obchod? s potravinami a kupuje se v sá?cích. ?asem se m?že shlukovat, proto ho p?ed va?ením doporu?uji pro dosažení nejlepších výsledk? propasírovat. Tato mouka je p?irozen? bezlepková a má také vyšší obsah bílkovin a vlákniny než její prot?jšek z víceú?elové mouky.

Smažení cizrnových hranolk? Panisse na pánvi

Co podávat s Panisse

I když to považujeme za p?edkrm, Panisse by ud?lal krásný ob?d nebo lehkou ve?e?i v kombinaci s k?upavým zeleným salátem. Také jsme MILOVALI tyto p?elité nakládanou ?ervenou cibulí. Spolu s dipem se doporu?uje posypat tyto krásky vlo?kovou solí. Miluji dipy (zde pro omá?ku, p?átelé) a kterýkoli z následujících dip? by s tím byl úžasný!

  • ?esnekové aioli
  • Pikantní Mayo
  • Luxusní ke?upy

Kari omá?ka

Šéfkucha? Rob k tomu náhodou vytvo?il neuv??itelnou kari omá?ku – zde je jeho tajný recept!

  • 1 šálek bílého jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • 8 g ko?ení panisse (viz kombinace v receptu níže)
  • 1 lži?ka soli
Obkládání Panisse cizrnových hranolk? a p?elití nakládanou ?ervenou cibulí

Párování vína Panisse

M?li jsme to pot?šení (opravdu, pot?šení) vyzkoušet ?adu r?zných vín po boku talentovaného sommeliéra Michaela Ziffa (Food & Beverage Manager) ve Winery Poplar Grove. Nᚠoblíbený u sesuvu p?dy (a jeho doporu?ení) byl jejich Chardonnay 2020. Toto st?edn? plné bílé víno se m?že pochlubit jasnou kyselinkou s jemným záv?rem. V?n? máslových jablek a hrušek s p?íchutí ?erstvé smetany a vanilky ?iní toto víno oblíbené pro každého milovníka vyváženého Chardonnay. Považuji m? za prodaného (pocházím od milovníka chardonnay).

vinné hrozny na vinici ve vinici

Vina?ství Poplar Grove

vysoce doporu?uji p?ihlásit se k vytouženému Seznam ?ekatel? vina?ského klubu Poplar Grove. Miluji každé jejich víno a vím, že vy také!

Vina?ství je posazeno na úžasném svahu vinic s výhledem na jezero Okanagan a m?že se pochlubit nádhernou krytou terasou s prvot?ídním restaura?ním menu. Rodinu jsem potkal p?ed n?kolika lety a okamžit? jsem si toto rodinné vina?ství zamiloval: jsou to tak pracovití, vášniví, talentovaní a milí lidé. A? už jedete kolem jen proto, abyste ochutnali víno a ud?lali si zásoby, nebo si tam užili piknik venku nebo se zdrželi u ob?da ?i ve?e?e, je to Okanaganská destinace, kterou si opravdu nechcete nechat ujít. D?razn? doporu?ují provést rezervaci na The Restaurace & Degusta?ní místnost!

Loni šéfkucha? Rob sdílel na blogu také recept na t?stoviny s krevetami v r?žové omá?ce! Recept zde.

láhev bílého vína z topolového háje

Topolový háj prozradí

Vstupte a vyhrajte dárkovou kartu v hodnot? 500 $ Restaurace V Poplar Grove! Sout?ž kon?í 15. ?ervence ve 23:59. Otev?eno pouze pro obyvatele Kanady (krom? Quebecu) starší 19 let.

Panisse (cizrnové hranolky)

Topol Grove Panisse cizrnové hranolky recept

Panisse

Panisse neboli hranolky z cizrnové mouky se b?žn? podávají na jihu Francie a jsou více než návykové! Tento recept pochází z restaurace ve vina?ství Poplar Grover v Pentictonu, BC.

Autor Restaurace Poplar Grove

Ingredience

Panisse

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotka jemn? nakrájené
  • 1 stroužek ?esneku mletý
  • 1/2 ?ajová lži?ka mletý ?erný pep?
  • 1/2 lžíce mleté ??semínko fenyklu
  • 1 lžíce mletý kmín
  • 1/2 lžíce mletá pískavice ?ecké seno
  • 1 1/4 poháry ku?ecí vývar
  • 1 1/4 poháry 2% mléka (nebo rostlinné mléko)
  • 1 pohár Cizrnová mouka proséval
  • 1 ?ajová lži?ka s?l
  • olivový nebo avokádový olej na smažení

?esneková citronová omá?ka

  • 1/2 pohár majonéza nebo plnotu?ný ?ecký jogurt
  • 2 polévkové lžíce citronová š?áva
  • 3-4 stroužky ?esneku, mleté
  • s?l ochutnat

Pikantní Mayo

  • 1/2 pohár majonéza
  • 2 lži?ky sriracha
  • š?áva z 1/2 limetky

Ozdoby

  • Nakládaná ?ervená cibule pro podávání
  • koriandr na ozdobu

Instrukce

  1. Na st?ední pánvi rozeh?ejte olivový olej na st?edním plameni a šalotku a ?esnek ope?te, dokud nebudou vo?avé a pr?hledné, 1–2 minuty (pozor, aby nezhn?dly).

  2. P?idejte mleté ??ko?ení a opékejte za stálého míchání po dobu 1 minuty.

  3. Do pánve p?idejte ku?ecí vývar a mléko, promíchejte a p?ive?te k varu.

  4. Do cizrnové mouky zašleháme s?l a za stálého šlehání pomalu proséváme cizrnovou mouku a mícháme, aby se hrudky zredukovaly (nebojte se, pokud tam jsou ješt? malé hrudky).

  5. Po zhoustnutí a lesku p?eneste na misku o rozm?rech 9 x 9″ vyloženou plastovou fólií nebo bohat? vymazanou a uhlazenou zadní stranou gumové st?rky.

  6. Umíst?te další vrstvu plastového obalu na horní ?ást panisse a lehce p?itla?te. Chla?te p?ibližn? 5 hodin nebo p?es noc.

  7. Panenku p?endejte na prkénko a nakrájejte na p?ibližn? 16 ty?inek.

  8. Na nep?ilnavé pánvi m?lce smažte na st?edním plameni na olivovém oleji asi dv? minuty z každé strany dozlatova. Podávejte s citronovou ?esnekovou omá?kou a/nebo pikantní majonézou (nebo s jakýmkoli jiným dipem) a ozdobte nakládanou ?ervenou cibulí a koriandrem.

Leave a Reply

Next Post

CoQ10 Benefits - Asthma Sufferers May Benefit From CoQ10

If asthma is getting you down, it’s possible that increasing your levels of CoQ10 could benefit your breathing as well as your energy and endurance. Coenzyme Q10 is a natural substance found in the mitochondria of every cell. Its primary function is to assist in the production of energy at […]