Panisse neboli hranolky z cizrnové mouky pocházejí z ulic jiní Francie a jsou mou nejnov?jí posedlostí. A nejsem sám: v poslední dob? jsem je vid?l na kadém menu a tento neuv??itelný recept nám dal talentovaný éfkucha? Rob Ratcliffe na úasném Restaurace ve Vina?ství Poplar Grove tady v Pentictonu.
PS P?ejd?te dol? a vstupte do sout?e a vyhrajte 500 $ GC do restaurace! Ván?, budete chtít vstoupit

Co je Panisse?
Panisse jsou cizrnové hranolky, které jsou zvenku k?upavé s m?kkým vnit?kem, vyrobené z jednoduché sm?si ingrediencí v?etn? cizrnové mouky. Pokud jste n?kdy p?ipravovali polentu, tato metodika vám bude p?ipadat velmi známá! Uva?enou sm?s, skoro jako kai, nalijeme na pánev vyloenou igelitem (m?ete ji st?ídav? bohat? vymastit) a vychladíme, nakrájíme na obdélníky a osmaíme dok?upava a dozlatova. Doporu?ují se namá?ecí omá?ky a dalí bylinky a ko?ení (p?idané do t?sta, pokud si to p?ejete).

Kde koupit cizrnovou mouku?
Cizrnová mouka se ?asto nachází v sekci indických potravin v obchod? s potravinami a kupuje se v sá?cích. ?asem se m?e shlukovat, proto ho p?ed va?ením doporu?uji pro dosaení nejlepích výsledk? propasírovat. Tato mouka je p?irozen? bezlepková a má také vyí obsah bílkovin a vlákniny ne její prot?jek z víceú?elové mouky.

Co podávat s Panisse
I kdy to povaujeme za p?edkrm, Panisse by ud?lal krásný ob?d nebo lehkou ve?e?i v kombinaci s k?upavým zeleným salátem. Také jsme MILOVALI tyto p?elité nakládanou ?ervenou cibulí. Spolu s dipem se doporu?uje posypat tyto krásky vlo?kovou solí. Miluji dipy (zde pro omá?ku, p?átelé) a kterýkoli z následujících dip? by s tím byl úasný!
- ?esnekové aioli
- Pikantní Mayo
- Luxusní ke?upy
Kari omá?ka
éfkucha? Rob k tomu náhodou vytvo?il neuv??itelnou kari omá?ku zde je jeho tajný recept!
- 1 álek bílého jogurtu
- 2 líce medu
- 8 g ko?ení panisse (viz kombinace v receptu níe)
- 1 li?ka soli

Párování vína Panisse
M?li jsme to pot?ení (opravdu, pot?ení) vyzkouet ?adu r?zných vín po boku talentovaného sommeliéra Michaela Ziffa (Food & Beverage Manager) ve Winery Poplar Grove. Ná oblíbený u sesuvu p?dy (a jeho doporu?ení) byl jejich Chardonnay 2020. Toto st?edn? plné bílé víno se m?e pochlubit jasnou kyselinkou s jemným záv?rem. V?n? máslových jablek a hruek s p?íchutí ?erstvé smetany a vanilky ?iní toto víno oblíbené pro kadého milovníka vyváeného Chardonnay. Povauji m? za prodaného (pocházím od milovníka chardonnay).

Vina?ství Poplar Grove
já vysoce doporu?uji p?ihlásit se k vytouenému Seznam ?ekatel? vina?ského klubu Poplar Grove. Miluji kadé jejich víno a vím, e vy také!
Vina?ství je posazeno na úasném svahu vinic s výhledem na jezero Okanagan a m?e se pochlubit nádhernou krytou terasou s prvot?ídním restaura?ním menu. Rodinu jsem potkal p?ed n?kolika lety a okamit? jsem si toto rodinné vina?ství zamiloval: jsou to tak pracovití, vániví, talentovaní a milí lidé. A? u jedete kolem jen proto, abyste ochutnali víno a ud?lali si zásoby, nebo si tam uili piknik venku nebo se zdreli u ob?da ?i ve?e?e, je to Okanaganská destinace, kterou si opravdu nechcete nechat ujít. D?razn? doporu?ují provést rezervaci na The Restaurace & Degusta?ní místnost!
Loni éfkucha? Rob sdílel na blogu také recept na t?stoviny s krevetami v r?ové omá?ce! Recept zde.

Topolový háj prozradí
Vstupte a vyhrajte dárkovou kartu v hodnot? 500 $ Restaurace V Poplar Grove! Sout? kon?í 15. ?ervence ve 23:59. Otev?eno pouze pro obyvatele Kanady (krom? Quebecu) starí 19 let.

Panisse (cizrnové hranolky)

Panisse
Panisse neboli hranolky z cizrnové mouky se b?n? podávají na jihu Francie a jsou více ne návykové! Tento recept pochází z restaurace ve vina?ství Poplar Grover v Pentictonu, BC.
Ingredience
Panisse
- 1 líce olivového oleje
- 2 alotka jemn? nakrájené
- 1 strouek ?esneku mletý
- 1/2 ?ajová li?ka mletý ?erný pep?
- 1/2 líce mleté ??semínko fenyklu
- 1 líce mletý kmín
- 1/2 líce mletá pískavice ?ecké seno
- 1 1/4 poháry ku?ecí vývar
- 1 1/4 poháry 2% mléka (nebo rostlinné mléko)
- 1 pohár Cizrnová mouka proséval
- 1 ?ajová li?ka s?l
- olivový nebo avokádový olej na smaení
?esneková citronová omá?ka
- 1/2 pohár majonéza nebo plnotu?ný ?ecký jogurt
- 2 polévkové líce citronová ?áva
- 3-4 strouky ?esneku, mleté
- s?l ochutnat
Pikantní Mayo
- 1/2 pohár majonéza
- 2 li?ky sriracha
- ?áva z 1/2 limetky
Ozdoby
- Nakládaná ?ervená cibule pro podávání
- koriandr na ozdobu
Instrukce
-
Na st?ední pánvi rozeh?ejte olivový olej na st?edním plameni a alotku a ?esnek ope?te, dokud nebudou vo?avé a pr?hledné, 12 minuty (pozor, aby nezhn?dly).
-
P?idejte mleté ??ko?ení a opékejte za stálého míchání po dobu 1 minuty.
-
Do pánve p?idejte ku?ecí vývar a mléko, promíchejte a p?ive?te k varu.
-
Do cizrnové mouky zaleháme s?l a za stálého lehání pomalu proséváme cizrnovou mouku a mícháme, aby se hrudky zredukovaly (nebojte se, pokud tam jsou jet? malé hrudky).
-
Po zhoustnutí a lesku p?eneste na misku o rozm?rech 9 x 9″ vyloenou plastovou fólií nebo bohat? vymazanou a uhlazenou zadní stranou gumové st?rky.
-
Umíst?te dalí vrstvu plastového obalu na horní ?ást panisse a lehce p?itla?te. Chla?te p?iblin? 5 hodin nebo p?es noc.
-
Panenku p?endejte na prkénko a nakrájejte na p?iblin? 16 ty?inek.
-
Na nep?ilnavé pánvi m?lce smate na st?edním plameni na olivovém oleji asi dv? minuty z kadé strany dozlatova. Podávejte s citronovou ?esnekovou omá?kou a/nebo pikantní majonézou (nebo s jakýmkoli jiným dipem) a ozdobte nakládanou ?ervenou cibulí a koriandrem.
